Opis
Štrukelj temna čokolada s pomarančo: štrukelj, kjer se izmenjujeta plast temne čokolade in pomaranče;
preliv: čokoladni preliv s pomarančo
Štruklji so ročno izdelani, zato lahko teža kosa štruklja malo varira in se giblje med 200g do 250g, na kos.
Štruklji so iz lokalnih sestavin, ročno izdelani, so sveži (torej niso zamrznjeni) in hlajeni. Štruklje boste pred serviranjem samo še pogreli nad soparo, za 10 minut in prelili s priloženo polivko (podrobna navodila za pripravo, pod rubriko pogosta vprašanja). Štruklji se hranijo v hladilniku in imajo rok uporabnosti dober teden. Seveda jih lahko tudi zamrzujete, saj so pri nas samo hlajeni.
Pogosta vprašanja
- Ali se štruklji lahko zamrzujejo?
Seveda, štruklji so sveži, hlajeni v hladilniku in pri nas nikoli še niso bili zamrznjeni.
- Kako dolg je rok uporabnosti štrukljev?
Štruklji v hladilniku zdržijo dober teden dni. Zaviti naj bodo v folijo ali zaprti v posodici, da se ne sušijo.
- Kako je najbolje štruklje pogreti?
Štruklji so že kuhani na pari, torej jih pred zaužitjem samo še pogrejete. Najbolje jih je pogreti na sopari, za prib. 10 minut.
Podrobna navodila za pripravo:
- Priporočamo pripravo na sopari, saj so tako štruklji najbolj rahli, dobro navlaženi in okusni. V kozico nalijte nekaj vode in pustite, da zavre, nato vanjo položite drugo posodo z luknjastim dnom ali cedilo, v kateri so štruklji, ki so narezani na 3 cm rezine. Pokrijte in pustite vreti 8 – 10 min.
- Štruklje lahko pripravimo tudi v parno-konvekcijski pečici ali mikrovalovni pečici. V tem primeru štruklje porazdelite po krožniku, dodajte nekaj žlic vode in jih pokrijte s prozorno folijo. Čas gretja je odvisen od zmogljivosti aparata, priporočamo pa približno 2 min.
- Štruklje lahko položite tudi v kozico, v katero ste vlili 1 cm vode. Pokrite grejete na 80 stopinjah 8 -10 min. Predlagamo, da štruklje prej zavijete v prozorno folijo.
Paziti pa morate, da štruklji niso v celoti potopljeni v vodo, saj bi v nasprotnem primeru pri kuhanju razpadli.
Pogrete štruklje prelijete s prelivom, ki štrukljem doda vrhunski okus in teksturo.
- Kakšne so sestavine v štruklju?
Za izdelavo štrukljev uporabljamo lokalne sestavine. Štruklju polni in kremast okus dajejo domači mlečni izdelki kmetije Podjed, iz katerega je pripravljeno polnilo za štruklje. Uporabljamo tudi sezonsko sadje in zelenjavo, zato se ponudba okusov štrukljev menjava glede na sezono.
- Ali so vsi kosi enako težki?
Štruklji so ročno izdelani, zato lahko teža kosa štruklja malo varira in se giblje med 200g do 250g, na kos.
- Ali je polivka štruklju priložena?
Vsak štrukelj ima priloženo polivko, ki mu po okusu pripada.